Gondolatok a siker útjáról.


"Inkább megéri merészen dönteni és vállalni a hibázás kockázatát, mint hosszasan habozni és túl későn megtalálni a jó megoldást."
 

Egy idézettel kezdtem a mostani levelemet és teszem ezt azért, mert aktuálisnak találom a jelen életünkben a döntéshozatalaink megoldására.
 A világunk nagyon felgyorsult, csak kapkodjuk a fejünket és ha nem vagyunk elég gyorsak a döntéshozatalunkban, akkor bizony lemaradhatunk értékes lehetőségekről. Kinek ne lennének a múltjában olyan történetek, amire azt mondja így utólag, hogy bárcsak megtettem volna, vagy miért nem tettem meg előbb. És még sorolhatnám az életünk naplójából kimaradt lehetőségeink sorainak olvasását. De ezzel a leírt, vagy csak egyszerűen elszalasztott élethelyzetekkel, így utólag semmit nem tehetünk.
Egy dolgot mégis, hogy tanulunk a döntéshozatali képességünk sikertelenségéből és egy új, ezzel merőben ellentétes szemléletmóddal próbáljuk a jelenben megváltoztatni a jövőnket és mindezt azért, hogy ne tehessünk többet szemrehányást a múltunkban elkövetett döntéseinkért.
Tudom, rengeteg külső tényező van, ami alapján próbáljuk az életünket a megfelelő irányba terelni. És minél nehezebbek az életkörülményeink, annál inkább gátolnak bennünket a megfelelő döntések meghozásában.
 Ide beszúrnék még egy idézetet, ami teljes egészében leírja a körülmények által generált tetteink miértjét.

"A legnagyobb hiba, amit az életben elkövethetsz, az a folyamatos rettegés attól, hogy hibázni fogsz."  (Elbert HUBBARD)

Igen!

A félelmeink azok, amik gátolnak abban, hogy olyan döntéseket tudjunk hozni , ami nélkül az élet- útjainkat egyenesbe tudjuk hozni úgy, hogy ne legyenek zsákutcák, körforgalmak, korlátok és ne menjünk szembe a forgalommal.
 A félelemben hozott döntéseink, még ha helyesek is, akkor sem tudják sikeressé tenni az utunkat.
 A félelem energia elveszi a lehetőségét is annak, hogy sikeresen megvalósítsuk terveinket, mert amíg  FÉL-ELEM-ben vagyunk, addig nem tudunk teljes energiával a feladatainkra fókuszálni.

 Meg kell tanulni nem félelemből cselekedni!

Igen!

Gondolhatjátok, hogy könnyű ezt mondani.
 Én erre azt mondom, hogy igen.
Nincsenek rossz vagy jó döntések. Minden cselekedetünknek jelentősége van az életfeladataink meg- tanulásának folyamatában.
Ezért mondom azt, hogy nincs mitől félni, mert vagy így vagy úgy, mindenképpen meg kell tapasztalnunk a döntésünk okozta helyzetekben lévő tanításokat.

"Nehéz magunknak megtartani azt, ami nem saját személyiségünk fejlődése által került birtokunkba."(Jim ROHN)

Amikor úgy tudunk tekinteni minden helyzetre, hogy az csak egy tanítás, akkor nincs mitől félni, rettegni.  A kényszermentes gondolatokból és cselekvésekből tudjuk kihozni a maximumot és csak így tudunk a jelenben olyan jövőt teremteni, ahol már nem zavar a múlt hiányossága.

Nem kívánok mást, csak azt, hogy minden feladatot, amit az élet elétek tesz, azt tiszta, teljes és félelemmentes energiával tudjátok meg valósítani.

 

Kedves Olvasóim!

Elindítottam a blogomat, ahol a fenti témával kapcsolatban is beszélgethetünk és megoszthatjuk egymással az életünk útján megtapasztaltakat és elmondhatjuk az érzéseinket.

Téma: Gondolatok a siker útjáról.

Nincs hozzászólás.

Új hozzászólás hozzáadása